Aquesta edició tindrem representació d’una associació de dones caçadores franceses

Tenim a Blaye, poble agermanat de Tàrrega, una associació de dones caçadores que es diu “ARTEMIS 33”

Des del 2018, l’associació independent de caçadores “Artémis 33” aplega dones de Blayais els objectius dels quals, en la pràctica de la caça són: La protecció del medi ambient, la regulació d’espècies nocives amb suport als agricultors víctimes de danys provocada per la caça major i la preservació de l’equilibri cinegètic dels territoris amb la reconquesta de la biodiversitat pròpia de la nostra comarca.

Per primera vegada, una associació francesa de dones caçadores estarà representada, es tracta d’ARTEMIS 33, convidada pel seu soci: Confluence des Arts i la Societé des Chasseurs de Tàrrega . Un projecte iniciat el 2019 per Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega i Claude Carlier, president de la Confluence des Arts.

Des de 2018 l’associació independent de caçadores “Artémis 33” agrupa Dones de Blayais els objectius de les quals, en la pràctica de la caça són: La protecció del medi ambient, la regulació d’espècies nocives amb el suport dels agricultors víctimes dels danys causats per la caça major i la preservació de l’equilibri cinegètic dels territoris amb la reconquesta de la biodiversitat pròpia de la nostra comarca.

Carole Geiller presidenta de Société de Chasseresse Artémis 33
Carole Geiller presidenta de Société de Chasseresse Artémis 33

Com a tal, l’associació Artémis, presidida per Carole Geiller, és reconeguda per les autoritats oficials de la Gironda i participa en multitud d’esdeveniments arreu del territori, sovint convidats per societats de caça.

La dinàmica d’aquests intercanvis és un factor essencial en la valorització de la nostra passió, una força viva molt femenina, al costat de les nostres amigues caçadores per defensar la ruralitat i els problemes ecològics del nostre paisatge.

Avui totes les associacions de dones caçadores són baules essencials en la transmissió de coneixements sobre aquest art ancestral de viure que és la caça sovint denigrat per una elit urbana que menysprea el món rural, on l’ecologia és sovint el centre de l’acció.

Associació CONFLUENCE DES ARTS

 

Diumenge 24 a les 11:00h, a la carpa Workshop, xerrada – col·loqui amb Mme Carole Geller

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt