Espai gastronòmic

La Fira del Caçador – Ciutat de Tàrrega introdueix aquesta acció promocional de l’ús de la carn de caça a la cuina, què com no podia ser d’altra manera, tanca el cicle de la veritable acció del caçador.

Aprofitant el marc de la nostra Fira, es proposen dos activitats: un concurs de cassoles i un showcooking de cuina. A més, el diumenge, podran gaudir tots els assistents que ho desitgin de les tradicionals racions de cassola de tros que amenitza el menú de cada edició.

El dissabte, celebrarem el 1er Concurs de Cassoles de la Fira del Caçador, restringit en nombre de colles participants i de nombre d’integrants de les mateixes.

Diumenge, Ivan Minguell, un gran cuiner en creixement professional i un apassionat de la cuina amb carn de caça i la utilització dels productes de proximitat, oferirà un showcooking aportant dos receptes d’elaboració casolana i de cuina de caça popular.

Concurs de cassoles

Jornada per gaudir amb la vostra colla d’amics, família, companys caçadors, … que s’iniciarà a partir de les 9:00 h amb un esmorzar gratuït de cansalada i arengada per totes les colles. 

Una vegada cada grup hagi desplegat els seus mitjans, es començaran a fer les cassoles. Caragols, cansalada, patates, llonganissa, costella… cada colla al seu gust i estil més personal, i  com no podia ser d’altra manera, el conill, com a ingredient.

Per reservar les taules o més d’una taula o tingueu algun altre dubte podeu trucar al al 973 31 33 81, o escriure a fira@sctarrega.com

Per inscriure’s en aquest concurs, heu d’omplir la butlleta

Si no sou massa hàbils en el tema, podeu trucar al telèfon anterior. No s’atendran les sol·licituds  fetes per correu electrònic. 

Podeu consultar les bases aquí.

 
 
Amb la col·laboració de:
Horari i lloc: Dissabte 23, a partir de les 9:00h al RECINTE FIRAL (1)

Showcooking de cuina

Proposem aquesta fantàstica iniciativa, en reproducció d’altres efectuades en altres espais, però potser no tan “cinegètics” que ha de servir, per una banda, per ensenyar a cuinar dos receptes elaborades a base de carn de caça i, el que és més important, per a realitzar tasca divulgativa sobre els valors gastronòmics i per la salut derivats de la regularització del consum de la carn de caça, tant a nivell privat com als restaurants.

A més, en el decurs d’aquest Showcooking es vol posar en valor els beneficis derivats del consum d’aquesta carn de proximitat, al permetre valoritzar l’acció de caça, fomentant també l’economia circular i potenciant alhora un consum responsable.

El jove cuiner targarí, Ivan Minguell, ens ajudarà a conèixer com aprofitar una carn que, en realitat, és molt més accessible del que ens pensem. Molt poca gent la prepara a casa seva, fora dels pobles i els cercles de caçadors. El seu contacte amb aquestes carns l’hi ha arribat, precisament, amb amics que practiquen la caça.

L’Ivan és dels cuiners que reclamen el bon ús d’aquestes carns, i no només com a part de cars menús degustació, si no que és una carn per a tots els públics.

Ens aproparà a receptes i elaboracions que són pròpies de la caça, que és una cuina tradicionalment lenta i de guisat, però amb les noves tècniques, i segons el plat, poden ser ràpides i senzilles. Per a ell, aquesta tendència a recuperar la cuina de caça té tot el sentit, “ja que la carn de caça és de proximitat, ecològica i de temporada, tres dels pilars de moltes cuines actuals”

Horari i lloc: Diumenge 24, a les 11:00h al RECINTE FIRAL (1)
Desplaça cap amunt