Activitats lúdiques i espectacles

Les activitats lúdiques i espectacles que podreu trobar en la Fira del Caçador – Ciutat de Tàrrega son relacionades amb activitats que tenen com a denominador comú la pràctica en el mon rural.

També pretenen donar una visió i difusió d’altres esport i/o aficions que poden conduir a un grau de satisfacció personal de contacte amb la Natura. 

En el marc de la nostra Fira, es proposen activitats i espectacles amb gossos, eqüestres i de falconeria. 

Exhibició d'hípica

L´equitació és un esport que ens aporta molts beneficis, ens ajuda a tonificar els músculs, mantenir una postura correcta i és un bon exercici cardiovascular. A més, és ideal per aclarir la ment: desconnectem del dia a dia i reduïm els nivells d’estrès. A més, com se sol fer a l’aire lliure, ens permet gaudir de la Natura.

És un esport molt creatiu, igual que divertit i complet. T’ajuda a crear valors, a la superació personal i a millorar i superar problemes físics, psicològics i de tota mena.

És un esport diferent d’altres en la mesura que reuneix dues entitats: l’home i el cavall, el genet i la muntura. Un no existeix sense l’altre i viceversa. El resultat és una disciplina que exigeix educació, un coneixement perfecte de l’animal i un respecte profund per a ell. De fet, la relació que se sol crear entre el cavall i la persona és meravellosa.

Crear un vincle amb un cavall pot ser molt beneficiós i ajuda moltes persones… Fins i tot hi ha teràpies que es fan a través dels èquids.

Per la seva pràctica necessites un animal, la qual cosa no és fàcil, ja que estar sobre un cavall i que t’obeeixi pot resultar complicat i, de la mateixa manera, perillós. Aquest esport, a part de les dificultats i els riscos, és una pràctica amb molts beneficis, com s’ha dit.

 
 
Amb la col·laboració de:
Horari i lloc: Diumenge 24, de 9:00 - 10:00h a la ZONA ESPECTACLES (2)

Ensinistrament de l'auxiliar de caça

L’exhibició canina que us proposem és una activitat per a tots els públics, on els gossos de caça mostren els seus dots d’ensinistrament en positiu.

Un espectacle que val la pena veure. Una manera increïble d’apropar la feina amb els gossos al públic i de mostrar diferents disciplines.

Entre les diferents fases de l’actuació, es poden observar disciplines esportives canines molt interessants que deixen palesa la capacitat, agilitat i obediència dels gossos.

En Miquel Parra ensenyarà al públic com el dia a dia a casa pot millorar el comportament dels animals a través de trucs i eines per fer que els gossos estiguin calmats i equilibrats.

 
 
Amb la col·laboració de:
Horari i lloc: Diumenge 24, de 10:00 - 11:00h a la ZONA ESPECTACLES (2)

Espectacle eqüestre

Art i entreteniment envoltat amb cavalls. A més a més del salt d’obstacles, l’equitació i la doma clàssica, el món eqüestre compta amb una àmplia varietat de disciplines. Però, entre totes, n’hi ha una que destaca per la seva màgia i complicitat al voltant dels cavalls: els espectacles eqüestres.

Segur que més d’una vegada has sentit a parlar d’aquesta meravella de xous, oi? Tanmateix, cal viatjar al sud d’Espanya per poder gaudir-ne en directe.

Des de la Fira, us oferim un espectacle a cavall, esdeveniment que combinen la música tradicional espanyola amb danses, balls i vestuaris molt típics d´Andalusia. Solen estar acompanyats de ball flamenc i guitarra espanyola.

A diferència d’altres espectacles d’entreteniment, el veritable protagonista són els cavalls que acompanyen els músics i ballarines al compàs de cada simfonia.

Aquest espectacle meravellós, de Mialdea espectacles, crida l’atenció a tothom que el veu per primera vegada. Els cavalls es mouen i ballen al ritme de la música amb una dansa que et deixarà sense paraules.

Horari i lloc: Diumenge 24, de 11:00 - 12:00h a la ZONA ESPECTACLES (2)

Demostració de la Unitat canina dels Mossos d'Esquadra

La Canina és una de les cinc peculiars unitats de l’Àrea Central de Suport Operatiu que ofereixen els seus serveis altament especialitzats a la resta d’àrees del cos de Mossos d’Esquadra. Ensinistra els gossos policia i els guia en les operacions de recerca de drogues, d’explosius i de rescat de persones.

Aquest tipus d’unitats policials acostumen a treballar amb les races pastor alemany, pastor belga i labrador retriever, però gairebé mai amb exemplars de “raça pura”, ja que aquests acostumen a presentar deficiències físiques per la manca de renovació genètica. En el cas de la unitat catalana, els gossos són ensinistrats en una de les tres direccions següents: la recerca de persones, la recerca de drogues o la recerca d’explosius. A diferència d’altres cossos es va optar per no utilitzar gossos guardians per a l’ordre públic.

En cada un dels casos el gos ensinistrat assenyala una troballa de maneres diferents: el que troba persones s’asseu i borda, el que troba drogues grata el lloc concret on són, i el que troba explosius simplement s’asseu per tal d’evitar que els toqui. 

 
 
Amb la col·laboració de:
Horari i lloc: Diumenge 24, de 12:00 - 13:00h a la ZONA ESPECTACLES (2)

Exhibició de falconeria

L’art de la falconeria és una de les modalitats més ancestrals de caça i va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, per la Unesco, per considerar-se un dels mètodes de caça tradicionals més antics, selectiu amb les preses cinegètiques, no contaminant i respectuós amb el medi ambient.

La falconeria és l’art d’ensinistrar aus rapinyaires per caçar animals lliures al seu medi natural. Passió on n’hi hagi.

A la Fira del Caçador,  t’espera una activitat que et deixarà sense paraules: descobreix el meravellós món de la falconeria de la mà del falconer Alberto i la seva exhibició de vol de rapinyaires, on veuràs fascinants aus solcar el cel a tota velocitat.

La presentació d’aus rapinyaires és una espectacular demostració del vol de les aus més esplèndides del món.

Horari i lloc: Diumenge 24, de 13:00 - 14:00h a la ZONA ESPECTACLES (2)

Junta d'homologació de trofeus de caça

L’homologació i mesura dels trofeus de caça constitueix una eina per tal de documentar les característiques i la importància de les captures realitzades. A més, la qualitat dels trofeus és un indicador de les característiques intrínseques i pròpies de l’hàbitat i del medi on habiten i desenvolupen aquestes espècies, i confirmen la millora de la preservació dels ecosistemes naturals presents a Catalunya.

La Comissió és l’òrgan encarregat de mesurar i homologar els trofeus de caça a Catalunya, seguint els protocols del Consell Internacional de la Caça (CIC), i actua a Catalunya com a representant de la Junta Nacional d’Homologació de Trofeus de Caça pel que fa a l’homologació en l’àmbit nacional
i internacional.

En el camp i les reserves nacionals de caça, la mesura de les banyes de l’animal caçat la fan els guardes de reserva de fauna, agents rurals o personal de Forestal Catalana, a través d’unes taules, i a l’efecte de poder fer el cobrament de la quota complementària o variable. Qui fixa la puntuació final obtinguda i si correspon medalla o no, és la Comissió de Catalunya d’Homologació de Trofeus de Caça.

Es consideren trofeus de caça per a l’homologació les espècies següents: Isard (Rupicapra pyrenaica), Cabra salvatge (Capra hispanica), Cérvol (Cervus elaphus), Daina (Dama dama), Cabirol (Capreolus capreolus), Mufló (Ovis gmelini musimon), Arruí (Ammotragus lervia), Porc senglar –només els ullals– (Sus scrofa), Llop –només el crani– (Canis lupus), Guineu -només crani- (Vulpes vulpes).

Horari i lloc: Diumenge 24, de 10:00 - 14:00h a RECINTE FIRAL (1)
Desplaça cap amunt