Competició de recorregut de caça

El Recorregut de caça és una modalitat més del grup a que pertany el conegut Tir al plat. Podríem dir, d’una forma generalista, que es una modificació.

Els recorreguts de caça es creen amb la finalitat de simular, dins el màxim possible, a la caça menor en les seves diferents dificultats de tir sobre la gran varietat d’espècies cinegètiques.

Permet una gran varietat d’objectius, trajectòries i velocitats que poden descriure i la cerca i adaptació dels mitjans disponibles, així com la situació orogràfica del terreny que conforma les instal·lacions (tossals, arbredes, pendents, …) potencia la punteria i reflexos, li dona a cada recorregut aquella finalitat d’entrenament i diversió, a la vegada que, en ser a l’aire lliure, aquest contacte amb al natura que tant deleri’m.

Un cop es selecciona el terreny, es col·loquen les màquines llançaplats i se les adapta al tipus de imitació de caça (plats) que volem fer. Recordem que es realitza el tret sobre plats.
Des d’una posició fixa, el tirador, dispararà sobre un o varis plats (normals, minis, súper minis, patenes, conills, …) que conformaran una sèrie de plats de diferents densitats i mida, en que cada un realitza la funció que pretenem.

Quan es fan concursos, està reglamentat què, per exemple, la vestimenta sigui correcta, els pantalons curts són prohibits, les camises han de tenir al menys màniga curta i no es pot utilitzar sandàlies existint, a més tota una relació de pautes i comportaments que ha tenir molt presents el tirador per salvaguardar la seva integritat i la dels altres participants i espectadors.

Masterclas de tir al plat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Horari i lloc: Dissabte 23, a les 16:00h, al Camp de tir de recorregut de caça

Tir amb arc

La pràctica de Tir amb Arc que realitzem en la Fira del Caçador corre de la mà del Club de Tir amb Arc “Urgell”, i consisteix en tirar sobre dianes a distàncies variables, fins a un màx. de 60 metres, disposades en una zona habilitat per aquesta pràctica. Es formen grups per a tres o quatre tiradors, repartits en la zona, on cada tirador dispararà de tres a cinc fletxes sobre cada diana amb la supervisió i/o ajuda de l’arquer.

La pràctica d’aquest esport requereix dels tiradors una agudesa visual especial, a més d’una concentració fora de mira, per obtenir un resultat determinat per la precisió en fer blanc. La pràctica i la especialització en aquesta disciplina, s’encarregaran de millorar-ne els resultats.

El Tir amb Arc és un esport que es pot practicar a qualsevol edat, i que aplega practicants que poden ser amants de la natura, de l’esport i de la competició. A més, és recomanat per totes aquelles persones que tinguin algun tipus de limitació física, com malformacions o trastorns cardiovaculars.  Normalment, us trobareu en un ambient obert i cordial en que els arquers, es mostren accessibles i amb moltes ganes d’ensenyar els ets i uts de la destresa del tir amb arc, amb la finalitat de gaudir-ne del seu exercici a tothom.

Quan ens referim al tir amb arc ho fem al tir en posició estàtica, però hi ha altres tipus de formes de pràctica amb arc que requereixen d’un recorregut per arribar a disparar sobre dianes o figures bi/tridimensionals repartides en un territori. Són les característiques principals en la competició de caça amb arc, en les diferents modalitats.

L’arc i la caça esdevenen de molt temps inseparables. Tot i l’aparició de les armes de foc, l’arc ha continuat estan considerat com un arma de caça, i amb un alt valor esportiu.

La caça amb arc és d’una extrema dificultat, donat que el caçador necessita aproximar-se a la presa a menys de 30 mts sense ser vist, olorat ni escoltat; sentits que la seva presa els té prou desenvolupats per descobrir al caçador amb facilitat. El caçador, per tant, ha de recuperar un instint característic, que fa molts anys que no cultiva ni necessita, i s’ha d’ajudar de la tecnologia més innovadora en arcs, fletxes i roba de camuflatge per tractar de capturar una peça de caça.

Valgui la frase per aquesta modalitat “La bellesa de la caça resideix en la seva pràctica i no en els seus resultats”

Field Target

Tir amb carrabina

Scroll to Top