Activitats lúdiques i espectacles
Les activitats lúdiques i espectacles que podreu trobar en la Fira del Caçador – Ciutat de Tàrrega son relacionades amb activitats que tenen com a denominador comú la pràctica en el mon rural.
També pretenen donar una visió i difusió d’altres esport i/o aficions que poden conduir a un grau de satisfacció personal de contacte amb la Natura.
En el marc de la nostra Fira, es proposen activitats i espectacles amb gossos, eqüestres i de falconeria.
Exhibició d'hípica
L´equitació és un esport que ens aporta molts beneficis, ens ajuda a tonificar els músculs, mantenir una postura correcta i és un bon exercici cardiovascular. A més, és ideal per aclarir la ment: desconnectem del dia a dia i reduïm els nivells d’estrès. A més, com se sol fer a l’aire lliure, ens permet gaudir de la Natura.
És un esport molt creatiu, igual que divertit i complet. T’ajuda a crear valors, a la superació personal i a millorar i superar problemes físics, psicològics i de tota mena.
És un esport diferent d’altres en la mesura que reuneix dues entitats: l’home i el cavall, el genet i la muntura. Un no existeix sense l’altre i viceversa. El resultat és una disciplina que exigeix educació, un coneixement perfecte de l’animal i un respecte profund per a ell. De fet, la relació que se sol crear entre el cavall i la persona és meravellosa.
Crear un vincle amb un cavall pot ser molt beneficiós i ajuda moltes persones… Fins i tot hi ha teràpies que es fan a través dels èquids.
Per la seva pràctica necessites un animal, la qual cosa no és fàcil, ja que estar sobre un cavall i que t’obeeixi pot resultar complicat i, de la mateixa manera, perillós. Aquest esport, a part de les dificultats i els riscos, és una pràctica amb molts beneficis, com s’ha dit.
Amb la col·laboració de:
Talla de figures amb motoserra
La talla de fusta amb motoserra és una tècnica artística que permet crear escultures i formes tridimensionals a partir de troncs de fusta. Aquest mètode, conegut com a “chainsaw carving”, combina habilitats d’escultura amb l’ús d’eines elèctriques, específicament motoserres, per donar forma a la fusta de manera ràpida i eficient.
Artistes de l’equip oficial Sthil, amb anys d’experiència, han popularitzat aquesta tècnica, creant escultures impressionants i participant en exhibicions a diverses localitats. La talla amb motoserra no només és un art, sinó també una forma de reutilitzar fusta que altrament podria ser rebutjada, contribuint a la sostenibilitat.
Aquest art va guanyat popularitat en esdeveniments i fires, on els escultors mostren la seva habilitat en temps real, atraient l’atenció del públic i fomentant l’interès en aquesta forma d’art.
Globus Bon Àrea
Convidem els visitants de la Fira del Caçador de Tàrrega a realitzar vistes aèries amb globus, cortesia de Bon Àrea!
Detalls de l’activitat:
- Data i hora: Durant tota jornada de diumenge 29.
- Lloc de sortida: Zona habilitada dins del recinte de la fira.
- Inscripcions: A l’estand de Bon Àrea o directament a la zona habilitada del globus
En aquesta experiència us beneficiareu amb l’obtenció d’unes vistes panoràmiques de la capital de l’Urgell i de la nostra Fira, a més d’una vivència única observant la bellesa natural des de l’aire.
Activitat segura i apta per a totes les edats. No et perdis aquesta oportunitat única de veure la Fira del Caçador des d’una perspectiva totalment nova!
Amb la col·laboració de:
Exhibició de falconeria
L’exhibició de falconeria és una activitat espectacular que involucren la caça amb aus rapinyaires entrenades, com àguiles, falcons, xoriguers i mussols. Aquesta pràctica té una llarga història que es remunta a milers d’anys i ha estat reconeguda com un patrimoni cultural intangible en molts països.
Durant la exhibició de falconeria, el falconer Alberto presenta les habilitats i comportament d’aquestes aus en un escenari controlat. Les exhibicions solen incloure diverses demostracions, com el vol lliure de les aus, la seva capacitat per caçar (simulada, per descomptat), i les tècniques d’entrenament. Els espectadors poden veure com les aus responen a les ordres dels seus entrenadors i com realitzen acrobàcies en l’aire, oferint un espectacle fascinant.
Aquestes exhibicions no només són entreteniment, sinó que també serveixen per educar el públic sobre la importància de la conservació de les aus rapinyaires i els ecosistemes en els quals viuen. A més, promouen la comprensió de les tècniques tradicionals de caça i el paper que aquestes aus han jugat en la història humana.
Si estàs interessat en assistir a la exhibició de falconeria, és recomanable buscar centres o esdeveniments especialitzats que ofereixin aquestes activitats, ja que sovint es realitzen en reserves naturals, zoològics o festivals d’animals.
A la Fira del Caçador, t’espera una activitat que et deixarà sense paraules: descobreix el meravellós món de la falconeria.
Junta d'homologació de trofeus de caça
L’homologació i mesura dels trofeus de caça constitueix una eina per tal de documentar les característiques i la importància de les captures realitzades. A més, la qualitat dels trofeus és un indicador de les característiques intrínseques i pròpies de l’hàbitat i del medi on habiten i desenvolupen aquestes espècies, i confirmen la millora de la preservació dels ecosistemes naturals presents a Catalunya.
La Comissió és l’òrgan encarregat de mesurar i homologar els trofeus de caça a Catalunya, seguint els protocols del Consell Internacional de la Caça (CIC), i actua a Catalunya com a representant de la Junta Nacional d’Homologació de Trofeus de Caça pel que fa a l’homologació en l’àmbit nacional i internacional.
En el camp i les reserves nacionals de caça, la mesura de les banyes de l’animal caçat la fan els guardes de reserva de fauna, agents rurals o personal de Forestal Catalana, a través d’unes taules, i a l’efecte de poder fer el cobrament de la quota complementària o variable. Qui fixa la puntuació final obtinguda i si correspon medalla o no, és la Comissió de Catalunya d’Homologació de Trofeus de Caça.
Es consideren trofeus de caça per a l’homologació les espècies següents: Isard (Rupicapra pyrenaica), Cabra salvatge (Capra hispanica), Cérvol (Cervus elaphus), Daina (Dama dama), Cabirol (Capreolus capreolus), Mufló (Ovis gmelini musimon), Arruí (Ammotragus lervia), Porc senglar –només els ullals– (Sus scrofa), Llop –només el crani– (Canis lupus), Guineu -només crani- (Vulpes vulpes).
Exposició de taxidermia
Una exposició de taxidèrmia de trofeus de caça és un esdeveniment on es mostren animals dissecats que han estat obtinguts mitjançant l’activitat cinegètica. Aquests exemplars són preparats utilitzant tècniques de taxidèrmia per conservar-los amb una aparença el més propera possible a quan eren vius.
Podeu observar trofeus de caça, què són generalment parts específiques dels animals, com ara banyes, caps o cossos sencers, que es consideren valuosos o representatius de l’èxit en l’activitat cinegètica. Sovint, estan relacionades amb la tasca d’organismes oficials com la Comissió Nacional de Catalunya d’Homologació de Trofeus de Caça, que s’encarrega de mesurar i validar la puntuació dels trofeus.
L’exposició serveix com a forma de reconeixement públic de la qualitat dels animals caçats i de l’habilitat dels caçadors.