Todas las entradas de: sctarrega

Els senglars “urbans” s’estan tornant més agressius, segons un estudi de la UAB

Al Vallès Occidental fan vacunacions contraceptives per frenar la població de senglars

Un estudi de la Universitat Autònoma (UAB) alerta que els porcs senglars cada vegada són més agressius. De fet, ja s’ha detectat algun cas d’agressió a persones.

Els senglars s’estan acostumant cada cop més a les restes de menjar que troben a les escombraries i prescindeixen fins i tot del seu aliment natural.

Jorge Ramón López, professor titular de Veterinària de la UAB, recomana evitar l’animal:

“El més important és intentar reduir la possibilitat de situacions de conflicte amb el porc senglar. No donar-li menjar i no apropar-s’hi. És una animal salvatge, és imprevisible i la millor manera de protegir-nos és evitant el contacte.”

Llegir més

Percepciones sobre el conejo y su gestión en áreas de daños

En este artículo se muestran algunos de los resultados de un estudio cuyo objetivo fundamental es evaluar la percepción social del conejo y su gestión en los sectores fundamentales implicados: cazadores y agricultores. El trabajo es fruto de una colaboración entre un proyecto de WWF –con apoyo de la Fundación Biodiversidad- y el proyecto de investigación Ecología, sociedad y gestión de fauna: el conejo en la Península Ibérica(CGL2013-43197-R) llevado a cabo en el Instituto de Estudios Sociales Avanzados (IESA-CSIC), con la participación de investigadores del Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos (IREC; CSiC-UCLM-JCCM), y las Universidades de Córdoba y Sevilla.

Llegir article

¿Son puras las perdices rojas?

Un elevado porcentaje de perdices de granja (63%) resultó haber tenido algún ancestro chúkar en el pasado y la situación en las perdices silvestres no fue mucho mejor (45%). Los autores establecieron que la probabilidad de encontrar perdices con algún ancestro chúkar era mayor en aquellos lugares en los que se sueltan perdices de granjas habitualmente.

Llegir més

El sector armero busca referencias en la Escuela de Armería de Lieja

Una representación de Armeria Eskola y varios empresarios armeros están estos días en Lieja (Bélgica) para conocer in situ L’École d’Armurerie CES Leon Mignon, un referente en Europa que sigue atrayendo, cada año, a un gran número de estudiantes, la mayoría franceses, apasionados por la caza y las armas deportivas. La representación eibarresa en Lieja quiere conocer de primera mano la dinámica de trabajo de este centro de enseñanza y las posibilidades de implantar una asignatura relacionada con el sector en el centro eibarrés, dada la demanda de las empresas de la comarca por especialistas armeros y la falta de relevo generacional en este sector. En concreto se trataría de la fabricación de escopetas.

Llegir més DIARIO VASCO

I Concurs de fotografia “La Caça”

La Societat de Caçadors de Tàrrega i Comarca és una de les entitats més longeves de la ciutat de Tàrrega. Els seus inicis, dels que tenim constància documental a través d’actes o esdeveniments del moment, es podrien xifrar cap a l’any 1952. Des de llavors fins ara, s’han succeït diverses etapes, amb més o menys encert i fortuna, que ens duen fins el moment actual.

Objectius

La Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega”

Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega (SCT), ha esdevingut la principal plataforma de divulgació a les terres de Lleida sobre la pràctica cinegètica. A banda de l’apartat en què el visitant pot adquirir estris, animals per repoblació, vehicles tot terreny o productes artesanals, el certamen programa activitats paral·leles de caire lúdic, atractives per al públic en general, com desfilades canines, proves d’agility, exhibicions de falconeria, doma de cavalls o concursos de tir amb arc. El recinte firal també és l’escenari del Màster Sant Hubert, prova que puntua la conducta del caçador en relació a la peça de caça i al seu gos.

A més de la divulgació tècnica i sectorial, vol afegir una activitat com és aquest concurs de fotografia per augmentar la difusió de la caça arreu de les contrades.

Participants

Pot participar en aquesta convocatòria qualsevol persona major d’edat, amb independència de la seva nacionalitat i lloc de residència.

Queden exclosos de la participació en aquest concurs qualsevol persona que col·labori en el concurs i membres del jurat.

Característiques que han de tenir les fotografies

Cada participant pot presentar una o varies fotografia, que ha de ser obra de l’autor/a i ha de tenir caràcter inèdit. Els autors de les fotografies seleccionades hauran d’aportar una declaració signada d’autoria. Si a les fotografies hi apareixen persones identificables, caldrà aportar el seu consentiment per escrit.

La tècnica serà lliure, tant en color com en blanc o i negre. no s’admetran composicions formades per més d’una fotografia.

Les fotografies seran originals i inèdites i no és retornaran a l’espera del decisió del jurat. Tampoc, no hauran estat premiades amb anterioritat en un altre concurs o certamen fotogràfic.

Format

Les fotografies es presentaran en paper fotogràfic i format 30x40cm. aprox. o similar, muntades damunt d’una cartolina negra de 40x50cm.

Temàtica

El concurs té per objectiu donar a conèixer una visió personal de la caça en qualsevol dels seus àmbits, rituals, usos i costums.

Es podrà presentar un màxim de dues fotografies per persona.

Presentació de les obres

El termini de presentació de fotografies és fins al dia 12 de setembre de 2018.

Els participants hauran de presentar el material amb el nom i cognoms de l’autor, DNI, telèfon i adreça de correu electrònic en un sobre tancat per cada obra. A més, en la cara del sobre s’indicarà el títol de la obra i pseudònim o alies del autor.

Les fotografies hauran de ser enviades a la següent adreça:

Carrer d’Alonso Martínez, 37 (Cafè Estació) – Tàrrega · 25300

Condicions

Les fotografies a concurs estaran subjectes a les condiciones de participació, llicències, ús i continguts que es estableixen totes les fotografies que s’inclouen en el concurs fotogràfic.

Totes les fotografies seleccionades passaran a formar part dels arxius fotogràfics de la SCT, reservant-se els drets de reproducció i difusió sense fins comercials, sense que això comporti drets d’autor, mantenint els autors tota la responsabilitat i seus drets sobre les seves obres i sobre la propietat intel·lectual de la mateixa, amb l’obligació d’enviar els arxius originals en format digital (.JPG) amb o una resolució mínima de 300 ppp i unes mesures mínimes de 18×24 cm i màxims de 40×30 cm. El pes de l’arxiu no ha de superar els 10 Mb.

La participació en aquest concurs implica la total acceptació d’aquestes bases.

L’organització es reserva el dret a decisions no reflectides en les Bases, així com solucionar qualsevol tipus de conflicte en la interpretació de les mateixes.

Comitè d’Organització i Jurat

El Jurat encarregat de la selecció de les fotografies estarà presidit pel fotògraf targarí sr. Jaume Solé Llorens, formant part del mateix, el Regidor de Cultura sr. Raül Palacios Bover, membres de la Societat de Caçadors de Tàrrega, sr. Xavier Robinat Felip, el sr. Josep M. Setó Badia i diversos/es professionals relacionats amb les disciplines objecte de la Fira, els noms es citaran en l’acta de concessió dels premis.

El jurat es reunirà per examinar els treballs, valorant la qualitat de les fotografies presentades, la creativitat de la obra, domini dels mitjans tècnics i procediments utilitzats.

Fotografies premiades

Un cop finalitzat el termini de presentació de fotografies, el Jurat seleccionarà les 3 millors fotografies segons els criteris de qualitat tècnic-artístic i sempre que s’hagin ajustat a la temàtica d’aquesta edició que seran les obres premiades econòmicament i sent un primer, un segon i un tercer premi

  • El premi per a la fotografia guanyadora és de 300 eur.
  • El segon per a la fotografia guanyadora és de 200 eur.
  • El tercer per a la fotografia guanyadora és de 100 eur.

La decisió del concurs es farà públic en el transcurs de la 17a FIRA DEL CAÇADOR “CIUTAT DE TÀRREGA” del dia 30 de setembre de 2018.

La decisió del Jurat del concurs “La CAÇA” és inapel·lable.

Us podeu descarregar aquestes bases en el següent enllaç:

Bases del Concurs Fotogràfic LA CAÇA – 18

A la caça

“A la caça” presenta dues visions de la natura enfrontades: la dels que viuen i conviuen amb el bosc i la visió idealitzada de la majoria de la població.

El documental segueix el dia a dia d’un grup de caçadors de senglars de la remota Vall del Llémena i treu a la llum un conflicte patent, però desconegut per molta gent

El senglar i la seva problemàtica serveix de vehicle per donar a conèixer l’enfrontament entre dues visions de la natura: la dels caçadors i la gent que viu al bosc i del bosc i la de la gent de ciutat que, amb una visió més romàntica del bosc, l’utilitza només com a zona d’esbarjo els caps de setmana.

En l’actualitat, els boscos de Catalunya viuen una autèntica plaga de senglars. I encara que sembli al contrari, el caçador està al mateix bàndol del senglar. La seva és una forma de vida en perill d’extinció que se sent absolutament aliena i incompresa en una societat urbanocentrista i virtualitzada on la realitat que triomfa és cada cop més etèria i menys física, més allunyada de la natura i dels nostres germans, els animals. I, paradoxalment, aquests que viuen i formen part del bosc són els que sovint sembla que tinguin menys respecte per la vida dels animals. Aquest documental intenta escatir aquesta complexa relació entre l’home i la natura que l’envolta, de què forma part, i mostrar com el caçador s’ha convertit en una part més de la cadena, en un depredador necessari, sense el qual s’ensorraria l’ecosistema dels boscos de Catalunya.

La presencia de un lobo en Mont-ras refuerza el valor natural del macizo de Les Gavarres

El atropello de un ejemplar adulto de lobo en el municipio ampurdanés de Mont-ras, en pleno centro de la Costa Brava, ha pillado por sorpresa a todos (ver más información en La Vanguardia Natural ). Bueno, a todos excepto a los que seguíamos de cerca los indicios sobre la presencia del carnívoro en el macizo de Les Gavarres y que hemos sentido una gran emoción al conocer el triste acontecimiento.

La carne de caza es defendida por Greenpeace

Despiertainfo.com  22/02/2018

En una editorial de la revista oficial de Greenpeace en Alemania, la organización ecologista defiende la carne de caza en el texto, reconociéndola como “justa, libre y sana”.

Así se pueden leer afirmaciones como que “a diferencia de la producción de carne convencional y orgánica, la de caza no se produce por razones económicas. No hay carne más ecológica, más regional y más respetuosa con el clima“, afirma Sven Wurster, ministro del distrito de Hamburgo-Niendorf (Alemania).

La carne de caza salvaje no es sólo una ventaja ecológica, “es la carne más ética y sostenible que puedes comer”, concluye Andreas Kinser de la Fundación Alemana de Fauna Salvaje. Además, es baja en grasa, baja en calorías y rica en proteínas, y por supuesto, libre de hormonas y antibióticos.

 

Peste porcina: Dinamarca pide a los cazadores que erradiquen los jabalíes del país

El Gobierno ha autorizado la caza nocturna de la especie y construirá un muro de 70 kilómetros en la frontera con Alemania para impedir el contagio de la peste porcina.

23/3/2018 | Redacción JyS

El gobierno danés ha ido más allá y ha anunciado una serie de propuestas destinadas a evitar que el virus de la peste porcina africana se propague entre la gran población porcina del país. Entre ellas también se incluye pedir ayuda a los cazadores para intensificar la caza de la especie y  una cerca que evitará que jabalíes potencialmente infectados crucen la frontera y ayudará a los cazadores a erradicar a todos los jabalíes de Dinamarca.

Llegir sencer