Tir amb arc

La pràctica de Tir amb Arc que realitzem en la Fira del Caçador, consisteix en tirar sobre dianes a distàncies variables, fins a un màx. de 30 metres, disposades en una zona habilitada per aquesta pràctica. Es formen grups per a tres o quatre tiradors, repartits en la zona, on cada tirador dispararà de tres a cinc fletxes sobre cada diana amb la supervisió i/o ajuda de l’arquer.

TirArcLa pràctica d’aquest esport requereix dels tiradors una agudesa visual especial, a més d’una concentració fora de mira, per obtenir un resultat determinat per la precisió en fer blanc. La pràctica i la especialització en aquesta disciplina, s’encarregaran de millorar-ne els resultats.

El Tir amb Arc és un esport que es pot practicar a qualsevol edat, i que aplega practicants que poden ser amants de la natura, de l’esport i de la competició. A més, és recomanat per totes aquelles persones que tinguin algun tipus de limitació física, com malformacions o trastorns cardiovaculars.

Normalment, us trobareu en un ambient obert i cordial en que els arquers, es mostren accessibles i amb moltes ganes d’ensenyar els ets i uts de la destresa del tir amb arc, amb la finalitat de gaudir-ne del seu exercici a tothom. CTAU

El Club de tir amb arc Urgell és l’entitat col·laboradora que se n’ocupa d’aquesta tasca i que participa en la Fira des de la seva constitució com a club esportiu federat.

100 Tàrrega Fira del caçador 28-9-03En la Fira, aquesta activit054 Tàrrega Fira del caçador 28-9-03at sempre ha estat lligada al nom d’Antonio Rebollo, arquer de l’acte inaugural de Barcelona ’92, alhora que gran amic del nostre incansable i gran Francesc Borda Llovera, impulsor de l’arqueria a la Fira i a les nostres contrades.

 

 

 

Entrada flama olimpica i encesa del pabeter: [youtube=http://youtu.be/TCKYiBL3fPM]

Quan ens referim al tir amb arc ho fem al tir en posició estàtica, però hi ha altres tipus de formes de pràctica amb arc que requereixen d’un recorregut per arribar a disparar sobre dianes o figures bi/tridimensionals repartides en un territori. Són les característiques principals en la competició de caça amb arc, en les diferents modalitats.

L’arc i la caça esdevenen de molt temps inseparables. Tot i l’aparició de les armes de foc, l’arc ha continuat estan considerat com un arma de caça, i amb un alt valor esportiu.

CazaarcoLa caça amb arc és d’una extrema dificultat, donat que el caçador necessita aproximar-se a la presa a menys de 30 mts sense ser vist, olorat ni escoltat; sentits que la seva presa els té prou desenvolupats per descobrir al caçador amb facilitat. El caçador, per tant, ha de recuperar un instint característic, que fa molts anys que no cultiva ni necessita, i s’ha d’ajudar de la tecnologia més innovadora en arcs, fletxes i roba de camuflatge per tractar de capturar una peça de caça.

Per si voleu ampliar informació i coneixements us enllaçem a la web Cazando con arco, alhora que us mostrem un video.

[vimeo=http://vimeo.com/36065603]

Valgui la frase per aquesta modalitat “La bellesa de la caça resideix en la seva pràctica i no en els seus resultats

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 + diecinueve =

Translate »