Exhibició d’ocells fringíl·lids

L’activitat ocellaire, que consisteix a capturar determinats ocells fringíl·lids i tenir-los en captivitat per exhibir-los en concursos de cant, té una tradició molt arrelada a Catalunya i està regulada per una normativa estricta.

ocellsEn els campionat d’ocells cantors que s’organitzen s’efectuen les tres modalitats: de rapidesa, de resistència i de cant en perxa.

A mode d’exemple, la modalitat de rapidesa vol dir el temps que triga un ocell a fer la cantada sencera. Cada vegada que un ocell canta, es guarda a un armari i es torna a posar a la taula fins que canti.

ocells_agramuntPer a la captura, la tinença i la participació en concursos de cant d’ocells fringíl·lids, cal  disposar d’una autorització nominal, ser membre d’una societat d’ocellaires federada a la Federació Catalana de Caça i disposar d’un certificat, validat per la Federació Catalana de Caça, on el president de la societat ocellaire certifiqui la participació del membre de la societat en concursos oficials de cant. A més, com es una pràctica esportiva, caldrà disposar de la targeta federativa de la Federació Catalana de Caça i la corresponent llicència de caça vigent.
verderolEs considera concurs oficial de cant la prova o conjunt de proves a les quals hi ha demostracions competitives dels exemplars mascles de les espècies capturables verdum (Carduelis chloris), cadernera (Carduelis carduelis), passerell comú (Acanthis cannabina) i pinsà comú (Fringilla coelebs)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

tres × tres =

Translate »