18è Recorregut de caça Fira del caçador – Ciutat de tàrrega

El Recorregut de caça és una modalitat més del grup a que pertany el conegut Tir al plat. Podríem dir, d’una forma generalista, que es una modificació.

Els recorreguts de caça es creen amb la finalitat de simular, dins el màxim possible, a la caça menor en les seves diferents dificultats de tir sobre la gran varietat d’espècies cinegètiques.

Permet una gran varietat d’objectius, trajectòries i velocitats que poden descriure i la cerca i adaptació dels mitjans disponibles, així com la situació orogràfica del terreny que conforma les instal·lacions (tossals, arbredes, pendents, …) potencia la punteria i reflexos, li dona a cada recorregut aquella finalitat d’entrenament i diversió, a la vegada que, en ser a l’aire lliure, aquest contacte amb al natura que tant deleri’m.

Un cop es selecciona el terreny, es col·loquen les màquines llançaplats i se les adapta al tipus de imitació de caça (plats) que volem fer. Recordem que es realitza els tret sobre plats.

Des d’una posició fixa, el tirador, dispararà sobre un o varis plats (normals, minis, súper minis, patenes, conills, …) que conformaran una sèrie de plats de diferents densitats i mida, en que cada un realitza la funció que pretenem.

Quan es fan concursos, està reglamentat què, per exemple, la vestimenta sigui correcta, els pantalons curts són prohibits, les camises han de tenir al menys màniga curta i no es pot utilitzar sandàlies existint, a més tota una relació de pautes i comportaments que ha tenir molt presents el tirador per salvaguardar la seva integritat i la dels altres participants i espectadors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

16 + 4 =

Translate »