2ª PROVA CAMPIONAT CATALUNYA D’AGILITY

AglityACDTarregaL’Agility Associació Ciutat de Tàrrega és l’entitat que cada any organitza una prova puntuable del Campionat de Catalunya.

[youtube=http://youtu.be/OvnBfrMNyRg]

L’Agility és un esport on un guia dirigeix un gos sobre una sèrie d’obstacles, els quals ha de lliurar de manera neta i el més exacta possible, competint contra rellotge. Els gossos generalment participen sense corretja, sense joguines i sense incentius. El guia no ha de tocar al gos ni als obstacles, excepte de manera accidental. Conseqüentment, el control del guia rau en la veu, en senyals manuals i en el llenguatge corporal. El que requereix que l’animal estigui entrenat de manera excepcional. La base de l’agility és la disciplina de l’obediència canina.

En la seva forma més senzilla, el circuit d’agility consisteix en un determinat nombre d’obstacles, on un jutge dissenyarà l’ordre que el gos haurà de seguir per així completar la prova conforme al reglament. El jutge marca els obstacles amb números que els guies (sense els gossos) han d’estudiar posteriorment, els han de recordar per a transmetre’ls després al gos, quan ambdós competeixin a la pista. Els errors en l’ordre del circuit dels guies s’acostumen a comptar de forma negativa, igual que els obstacles omesos o repetits innecessàriament (sigui culpa del gos o del guia).

També hi ha diverses divisions,  en cas de la Federació  Catalana d’Agility.

  • Divisió d´Honor: Són el gossos mès experts.
  • Segona Divisió: Són els gossos no tan experts pero que lluiten per formar part de Divisió d´Honor.
  • Iniciats:Són els gossos que començen a competir i es una forma de habituar-se al moviment, l’estres i convivencia amb altres gossos, s´ha de dir que també serveix al guia ja que és molt diferent  als entrenaments.

Els obstacles son adients a cada categoria menys, les zones de contacte que són per tots el gossos iguals. Aquest recorreguts consten de 20 obstacles, l´espai on es pràctica ha de ser de 20×40 metres i una distancia màxima de 200m.

Hi ha tres categories:

  • Mini: Per a gossos de 35cm a la creu.
  • Midi.:Per a gossos de 35 a 43cm a la creu.
  • Stardard: Per a gossos de mès de 43 cm a la creu.

Els circuits són prou complicats perquè el gos no pugui acabar correctament sense direcció humana. Durant la competició, el guia decidirà les estratègies a seguir per dirigir al gos a través del recorregut, combinant velocitat i precisió ja que ambdues són igualment importants. Hi ha diverses tècniques que ajuden a compensar la possible diferència de velocitat humana i canina, força o debilitat entre els gossos i els seus guies.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

20 − dieciseis =

Translate »