Exhibició de defensa i atac

Un gos obedient, equilibrat, bon guardià i defensor no serà mai una fera mossegadora, agressiva i irascible de vegades incontrolada pel seu propi amo, sinó un animal afectuós, envoltat de tendresa i bon tracte, que no dubtarà a complir l’ordre del seu amo , menyspreant el risc fins a donar la vida en l’intent. Aquest és perfil d’animal que cal desitjar d’un autèntic gos, perfectament adequat a la delicada missió que d’ell s’espera.

La puresa de raça assegura la fixesa d’un estàndard físic d’acord amb diversos canons de bellesa canina, però sobretot, permet la ‘normalització’, dins de certs límits, de les actituds, reflexos i comportament bàsic front a diverses circumstàncies externes. Un llebrer italià, per exemple, emprendrà la fugida si un estrany irromp violentament a la casa del seu amo, mentre que un dobermann atacarà rabiosament l’intrús.

AtaqueperroNo obstant això, els més entesos ensinistradors mundials, contractats pels serveis de policia dels diferents països, només excepcionalment treballen amb exemplars ‘campions de bellesa’ preferint fins i tot barreges de sangs adequades a cada treball específic. Els més reputats ‘gossos policia’, són pastors alemanys en les seves tres cinquenes o quatre cinquenes parts, mentre la resta es cobreix amb aportacions de llop o llop i gossos d’atura de pèl llarg.

Únicament els serveis molt especials utilitzen gossos bloodhound, dobermann, pastors belgues, pastors alemanys, rottweiler, bullmastiff, airedales terrier i altres races pures.

Mes informació:

Borgescan

Translate »