Exhibició de Poni Game

El Ponis Game es tracta d’una disciplina  hípica, desenvolupada majoritàriament a França i Anglaterra i que s’ha instaurat amb força, també al nostre país.

Es va crear l’any 1957 a Gran Bretanya per Norman Patrick inspirant-se en les gimcanes.

PonisGamesÉs una disciplina orientada a nens i adolescents que vulguin arribar a una formació completa de l’equitació en un entorn lúdic. La velocitat, l’habilitat motriu, la comoditat i seguretat sobre el poni són factors clau per a la realització del recorregut sense error i en el millor temps possible.

Consisteix en sèrie de “jocs” o proves, en les quals els genets i ponis han d’anar superant i sortejant una sèrie d’obstacles i dificultats. Són jocs muntats, en equip, i en els quals cada participant té un «àrea» exclusiva d’actuació, com en les competicions de natació.

  • Cada equip juga en un «carrer» de 10 metres d’ample i del llarg de la pista de competició.
  • El reglament és molt precís per vetllar per la serietat del resultat i la seguretat de genets i equins.
  • Es pot practicar individualment, per parelles, o per equips de quatre a cinc participants, que es relleven successivament, sempre amb un només genet / poni de cada equip en acció.

És una disciplina que ajuda a desenvolupar l’equilibri, la coordinació i la confiança en el genet, per la qual cosa pot ser una perfecta preparació per desenvolupar posteriorment altres disciplines hípiques.  El fet de practicar-se per equips afavoreix també la companyia i la responsabilitat.

Trobareu més informació a:

Club Escola Hípica Tàrrega

Federació Catalana d’Hípica

Translate »