Tàrrega acull la Cinquena Fira del Caçador amb 90 expositors

El càmping municipal de Tàrrega ha acollit aquest diumenge la Cinquena Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega, que ha comptat amb 90 expositors de tot l’estat espanyol. Segons el president de la Societat de Caçadors de la capital de l’Urgell, Felip Robinat, enguany el certamen espera rebre uns 15.000 visitants. La Fira del Caçador inclou exhibicions, demostracions i concursos, a part de la tradicional exposició d’articles de caça, productes artesans i vehicles tot terreny A banda de la possibilitat d’adquirir tota mena de productes relacionats amb la cinegètica la fira va acollir nombroses exposicions, concursos i celebracions.

Una exposició de gossos de caça, una del club podenc eivissenc (descendent dels gossos de l’antic Egipte), una desfilada canina, una exhibició de falconeria i demostracions d’obediència canina van ser algunes de les activitats que es van poder veure en aquesta cinquena edició. A més a més es va celebrar la prova puntuable per al 5è Campionat de Catalunya d’Agility (modalitat que premia a un equip format per una persona i un gos que ha de superar diferents obstacles amb les indicacions del seu amo. El matí de diumenge es va celebrar a Tàrrega el 5è Màser Sant Hubert que premia els valors esportius de la caça així com les qualitats naturals i d’ensinistrament del gossos.

A més de la modalitat de tir amb arc, els visitants a la fira podien practicar el tir amb fona, participar en un simulador de caça Laser Shot, o iniciar-se en el tir amb carrabina d’aire comprimit. La fira va acollir també una exhibició de silvestrisme i un concurs de cant d’ocells .

vfiraEn el marc de la Fira s’ha presentat aquest any l’Associació de Fires de Caçadors de Catalunya, entitat que agrupa una quinzena de certàmens i presideix Felip Robinat. Cal recordar que Robinat ha demanat a l’administració que es modifiquin les lleis per tal que sigui possible la venda de gossos ensinistrats per a la caça entre particulars amb els controls necessaris en fires com la de Tàrrega. Per la seva banda del secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández, que va presidir l’acte d’inauguració de la fira, va anunciar que el seu departament estudiarà la modificació de l’actual reglament que actualment tan sols permet la venda d’animals a empreses professionals.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

dos × uno =