Tàrrega acull una nova edició de la Fira del Caçador

El proper diumenge dia 28 de setembre, les instal·lacions del Càmping Municipal de Tàrrega acolliran, durant tota la jornada, una nova edició del a Fira del Caçador, una cita obligada per a totes les persones relacionades amb aquest món, un punt de trobada entre professionals, aficionats i simpatitzant d’aquesta activitat cinegètica.

La Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega” és una de les més destacades de tot l’Estat i podríem situar-la com la primera de les terres catalanes gràcies a les condicions que ofereix la capital de l’Urgell, el nombre de professionals que s’hi apleguen, la variada oferta del programa i el gran nombre de persones que la visiten, més de 15.000 d’arreu de Catalunya, de l’Estat i fins i tot de terres veïnes com França.

Tot va començar fa set anys quan, per celebrar el 50 aniversari de la Societat de Caçadors (entitat organitzadora del certamen), els membres de l’associació van decidir muntar una fira. L’èxit de la cita els ha portat fins aquesta setena edició que tindrà lloc l’últim cap de setmana de setembre i que entre altres, recuperarà la desfilada canina de bellesa, una prova que puntua pel Campionat de Catalunya, actualment única a Lleida, però que se celebrava en aquestes contrades als anys 80; aquesta prova comptarà amb uns 300 gossos participants.

La Fira del Caçador de Tàrrega es configura com una de les més completes i variades, gràcies a la seva part d’exhibició, concursos, participació amb activitats variades i venda de material.  Així, el tema comercial queda cobert amb uns 90 estands on s’exhibeixen i es venen productes de caça que poden anar des d’un tot terreny fins unes sabates, sense passar per les armes, ja que la normativa no ho permet.

Els visitants podran participar en activitats com el tir amb arc i les passejades amb ponis, i gaudir amb la demostració d’obediència canina i agility (que puntua també per al Campionat de Catalunya). El Grup d’Ocellaires d’Agramunt oferiran una mostra de silvestrisme amb el concurs de cant d’ocells de les diferents espècies de fringíl·lids de les nostres terres (caderneres, passarells, verderols i pinsans); en aquest marc hi haurà també un campionat social de cant d’ocells. Els caçadors podran sumar-se al recorregut de caça, obert a tothom, o participar, si són professionals, al 7è Master Sant Humbert que es realitzarà durant dos dies i comptarà amb la presència dels set màxims aspirants del campionat nacional d’aquesta modalitat que valora l’esperit esportiu del caçador, les qualitats naturals i l’ensinistrament del gos. També hi haurà tir amb fona i tir de precisió amb carrabina d’aire comprimit.

El recinte de concursos i exhibicions comptarà amb una mostra de podenc eivissenc, un dels descendents dels gossos de l’antic Egipte, utilitzats per caçar conills sense arma de foc. I a més, en una fira com aquesta no hi podia faltar l’exposició de gossos de caça, amb més de cinquanta gàbies on es concentraran exemplars de totes les races (setters, pointers, bracs, bretons, dratthars, podencs, grifons, bruns, bassets, terriers…). Durant aquesta edició a més s’inaugura una secció dedicada al ferro i la forja en la qual prestigiosos professionals del sector elaboraran davant del públic diversos treballs artesanals de ganiveteria i eines de tall i peces artístiques de metall. Al llarg de la jornada festiva, al recinte hi haurà servei de bar, oficina d’informació i pàrquing, per facilitar l’estada als visitants. A més, la bona organització, la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida, i la implicació de més de cent voluntaris, fan realitat aquesta Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega”.

Comarques de Ponent. Dimecres, 17 de setembre de 2008

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

dos + 14 =