Malalties contagioses en animals de caça: perill o pànic?

L’amenaça és de dimensions catastròfiques. Bèlgica acaba d’ordenar el sacrifici i l’eliminació de 4.000 porcs de granja a una zona de risc, es preveuen actuacions d’extermini massiu a poblacions de senglars a zones endèmiques, construcció de tanques antiporcs quilomètriques, mesures d’higiene dignes de pel·lícula de terror, limitacions de desplaçaments, de transports de carns i derivats, …

El pànic farà baixar el consum de carn de porc i embotits, s’exhauriran altres carns “alternatives” encarint-se molt el seu preu, s’haurà de recórrer a la importació, s’hauran de tancar granges i restaran abocades a la ruïna moltes famílies i molts treballadors. Tot el relacionat amb l’economia del porc trontolla: la producció, el processat, la gestió dels purins, veterinària, pinsos, transports, envasat, …
El drama està servit!

Fragment de l’article de Enric Vélez  publicat a Cinegeticat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

diecinueve − 6 =