Senglars a la ciutat: uns veïns indesitjats

Cada nit els veïns dels barris barcelonins com Montbau o la Vall d’Hebron, situats vora la muntanya de Collserola, reben la visita d’uns animals insospitats: els porcs senglars. La presència del senglar s’ha convertit en un problema creixent a la capital catalana, però Barcelona no és l’única afectada. Centenars de municipis arreu de Catalunya busquen mesures per fer front a la situació; la zona metropolitana de Barcelona, el Vallès Occidental, Lleida i Girona són les àrees més afectades per la presència del senglar a l’espai urbà.

Els senglars no només destrossen jardins i bolquen els contenidors, sinó que poden causar accidents de trànsit i esdevenir un risc sanitari important. Les causes principals de la seva presència a les ciutats són la sobrepoblació de l’espècie i l’atracció pel menjar fàcil en els nuclis urbans.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

5 × 4 =