A la caça

«A la caça» presenta dues visions de la natura enfrontades: la dels que viuen i conviuen amb el bosc i la visió idealitzada de la majoria de la població.

El documental segueix el dia a dia d’un grup de caçadors de senglars de la remota Vall del Llémena i treu a la llum un conflicte patent, però desconegut per molta gent

El senglar i la seva problemàtica serveix de vehicle per donar a conèixer l’enfrontament entre dues visions de la natura: la dels caçadors i la gent que viu al bosc i del bosc i la de la gent de ciutat que, amb una visió més romàntica del bosc, l’utilitza només com a zona d’esbarjo els caps de setmana.

En l’actualitat, els boscos de Catalunya viuen una autèntica plaga de senglars. I encara que sembli al contrari, el caçador està al mateix bàndol del senglar. La seva és una forma de vida en perill d’extinció que se sent absolutament aliena i incompresa en una societat urbanocentrista i virtualitzada on la realitat que triomfa és cada cop més etèria i menys física, més allunyada de la natura i dels nostres germans, els animals. I, paradoxalment, aquests que viuen i formen part del bosc són els que sovint sembla que tinguin menys respecte per la vida dels animals. Aquest documental intenta escatir aquesta complexa relació entre l’home i la natura que l’envolta, de què forma part, i mostrar com el caçador s’ha convertit en una part més de la cadena, en un depredador necessari, sense el qual s’ensorraria l’ecosistema dels boscos de Catalunya.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

nueve − 5 =