Archivo de la categoría: 17a FIRA DEL CAÇADOR

1er Concurs fotogràfic LA CAÇA.

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega, vol contribuir  a augmentar la difusió de la caça arreu de les contrades, i en aquest sentit, a més a més de la divulgació tècnica i sectorial, vol afegir una activitat com és ara aquest 1er Concurs fotogràfic LA CAÇA.

El concurs té per objectiu donar a conèixer una visió personal de la caça en qualsevol dels seus àmbits, rituals, usos i costums.

Pot participar en aquesta convocatòria qualsevol persona major d’edat, amb independència de la seva nacionalitat i lloc de residència.

Es podrà presentar un màxim de dues fotografies per persona.

El termini de presentació de fotografies és fins al dia 12 de setembre de 2018.

Mes informació

I Concurs de fotografia “La Caça”

La Societat de Caçadors de Tàrrega i Comarca és una de les entitats més longeves de la ciutat de Tàrrega. Els seus inicis, dels que tenim constància documental a través d’actes o esdeveniments del moment, es podrien xifrar cap a l’any 1952. Des de llavors fins ara, s’han succeït diverses etapes, amb més o menys encert i fortuna, que ens duen fins el moment actual.

Objectius

La Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega”

Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega (SCT), ha esdevingut la principal plataforma de divulgació a les terres de Lleida sobre la pràctica cinegètica. A banda de l’apartat en què el visitant pot adquirir estris, animals per repoblació, vehicles tot terreny o productes artesanals, el certamen programa activitats paral·leles de caire lúdic, atractives per al públic en general, com desfilades canines, proves d’agility, exhibicions de falconeria, doma de cavalls o concursos de tir amb arc. El recinte firal també és l’escenari del Màster Sant Hubert, prova que puntua la conducta del caçador en relació a la peça de caça i al seu gos.

A més de la divulgació tècnica i sectorial, vol afegir una activitat com és aquest concurs de fotografia per augmentar la difusió de la caça arreu de les contrades.

Participants

Pot participar en aquesta convocatòria qualsevol persona major d’edat, amb independència de la seva nacionalitat i lloc de residència.

Queden exclosos de la participació en aquest concurs qualsevol persona que col·labori en el concurs i membres del jurat.

Característiques que han de tenir les fotografies

Cada participant pot presentar una o varies fotografia, que ha de ser obra de l’autor/a i ha de tenir caràcter inèdit. Els autors de les fotografies seleccionades hauran d’aportar una declaració signada d’autoria. Si a les fotografies hi apareixen persones identificables, caldrà aportar el seu consentiment per escrit.

La tècnica serà lliure, tant en color com en blanc o i negre. no s’admetran composicions formades per més d’una fotografia.

Les fotografies seran originals i inèdites i no és retornaran a l’espera del decisió del jurat. Tampoc, no hauran estat premiades amb anterioritat en un altre concurs o certamen fotogràfic.

Format

Les fotografies es presentaran en paper fotogràfic i format 30x40cm. aprox. o similar, muntades damunt d’una cartolina negra de 40x50cm.

Temàtica

El concurs té per objectiu donar a conèixer una visió personal de la caça en qualsevol dels seus àmbits, rituals, usos i costums.

Es podrà presentar un màxim de dues fotografies per persona.

Presentació de les obres

El termini de presentació de fotografies és fins al dia 12 de setembre de 2018.

Els participants hauran de presentar el material amb el nom i cognoms de l’autor, DNI, telèfon i adreça de correu electrònic en un sobre tancat per cada obra. A més, en la cara del sobre s’indicarà el títol de la obra i pseudònim o alies del autor.

Les fotografies hauran de ser enviades a la següent adreça:

Carrer d’Alonso Martínez, 37 (Cafè Estació) – Tàrrega · 25300

Condicions

Les fotografies a concurs estaran subjectes a les condiciones de participació, llicències, ús i continguts que es estableixen totes les fotografies que s’inclouen en el concurs fotogràfic.

Totes les fotografies seleccionades passaran a formar part dels arxius fotogràfics de la SCT, reservant-se els drets de reproducció i difusió sense fins comercials, sense que això comporti drets d’autor, mantenint els autors tota la responsabilitat i seus drets sobre les seves obres i sobre la propietat intel·lectual de la mateixa, amb l’obligació d’enviar els arxius originals en format digital (.JPG) amb o una resolució mínima de 300 ppp i unes mesures mínimes de 18×24 cm i màxims de 40×30 cm. El pes de l’arxiu no ha de superar els 10 Mb.

La participació en aquest concurs implica la total acceptació d’aquestes bases.

L’organització es reserva el dret a decisions no reflectides en les Bases, així com solucionar qualsevol tipus de conflicte en la interpretació de les mateixes.

Comitè d’Organització i Jurat

El Jurat encarregat de la selecció de les fotografies estarà presidit pel fotògraf targarí sr. Jaume Solé Llorens, formant part del mateix, el Regidor de Cultura sr. Raül Palacios Bover, membres de la Societat de Caçadors de Tàrrega, sr. Xavier Robinat Felip, el sr. Josep M. Setó Badia i diversos/es professionals relacionats amb les disciplines objecte de la Fira, els noms es citaran en l’acta de concessió dels premis.

El jurat es reunirà per examinar els treballs, valorant la qualitat de les fotografies presentades, la creativitat de la obra, domini dels mitjans tècnics i procediments utilitzats.

Fotografies premiades

Un cop finalitzat el termini de presentació de fotografies, el Jurat seleccionarà les 3 millors fotografies segons els criteris de qualitat tècnic-artístic i sempre que s’hagin ajustat a la temàtica d’aquesta edició que seran les obres premiades econòmicament i sent un primer, un segon i un tercer premi

  • El premi per a la fotografia guanyadora és de 300 eur.
  • El segon per a la fotografia guanyadora és de 200 eur.
  • El tercer per a la fotografia guanyadora és de 100 eur.

La decisió del concurs es farà públic en el transcurs de la 17a FIRA DEL CAÇADOR “CIUTAT DE TÀRREGA” del dia 30 de setembre de 2018.

La decisió del Jurat del concurs “La CAÇA” és inapel·lable.

Us podeu descarregar aquestes bases en el següent enllaç:

Bases del Concurs Fotogràfic LA CAÇA – 18